Gerinc torna – Dinamikus Gerinc torna

1. Kinek ajánlod ezt az óratípust? 

Minden korosztàly számára ajánlott, folyamatos ülő,-álló munkát végzőknek ERŐSEN AJÁNLOTT! Tartás problémák, gerinc deformitások, fájó hát, váll, derék problémákra !

2. Hogyan épül fel egy gerinctorna óra? 

Légzéssel, a gerinc, törzs bemozgatásával (megolajozásával) bemelegítünk, utána pedig nyújtásokat, erősítő gyakorlatokat, csavarásokat alkalmazok ügyelve a gerinc természetes görbületeinek megtartására, kiegyensúlyozására!

Ahogy a nevében is benne van ez egy dinamikusabb mozgásforma!
Az óra tartalmaz lassabb, gyorsabb, dinamikus , illetve statikus elemeket is!
A bemelegítés, mobilizálás (átmozgatás) után a gerincen és annak járulékos részein szisztematikusan haladunk végig minden irányban a törzs erősítése, a gerincproblémák enyhítése vagy megszüntetése érdekében!
Nem csak a gerinccel vagyunk elfoglalva az óra alatt, hanem egy a gerincproblémákat figyelembe vevő, a mélyizmokat megerősítő és a beszűkült izmokat megnyújtó óra részese lehetsz!
Szervesen hozzátartozik az óra anyagához az altest is! Az egész testtel foglalkozunk, mert a tengelyed a gerinced , de minden más ehhez kapcsolódik, tehát nem csak vele foglalkozunk, mert oda vissza hatnak egymásra a testrészeink! 🙂

 

3. Mit lehet elérni ezzel az óratípussal? 

Tartás problémák jelentős javulása vagy megszűnése, egyenes tartás kialakulása, hát, derék fájdalom megszűnése, tónusos, erős hátizmok!

Ne gondold, hogy ez egy laza kis óra , amin csak hajlongunk , ne mások véleménye mentén élj, alakítsd ki a sajátodat, szerezz saját tapasztalatot a gerinctornáról!

 

Share