Dinamikus jóga kezdőknek

Egy órányi lazulás, amikor ki tudsz engedni, amikor vissza tudnak töltődni az energiáid, kicsit kisímulhatnak az idegeid. Mindezt fűszerezve a gerinced és az egész tested átmozgatásával és erősítésével.

Ezért kell kipróbálnod a kezdő dinamikus jógaórámat.

Mi történik a dinamikus jóga órán?

  1. Az dinamikus jógán lassan, de folyamatosan mozgunk úgy, hogy közben végig a légzésünkre koncentrálunk. Ennek köszönhetően az óra végére le fogsz csillapodni, kellemes nyugodt hangulat árad szét benned. Meg fogod hallani a belső hangodat, ami tulajdonképpen a jóga igazi lényege.
  1. Nem végzünk nyakatekert mozdulatokat, nem kell fejenállni, spárgázni, furcsa szögben kicsavarodni. Csak olyan gyakorlatokkal dolgozunk, amelyek kezdőként is teljesen biztonságosak neked és a gerincednek is. Nekem sincs táncos múltam, én sem vagyok extra hajlékony, ezért elhiheted, itt valóban olyan mozgássorok vannak, amelyeket bármelyikünk meg tud csinálni.
  1. A gyakorlatok kiválóan megerősítik a terhesség és a szülés alatt meggyengült törzsizmokat hasizmokat és a medencefenék izmait, ezért segítenek megelőzni a szülés utáni inkontinenciát, hátfájást, derékfájást.
  1. Az órán a jóga testi áldásaira koncentrálunk. Nem éneklünk mantrákat, nem égetek füstölőket. Ha a jóga spirituális része egyáltalán nem érdekel, de szeretnél egészséget ajándékozni a testednek, akkor ezt az órát neked találták ki.
  1. A gyakorlatsorok preventíven épülnek fel, azaz segítenek a mozgásszegény vagy fizikailag sok terheléssel járó életmódból (anyaságból!) fakadó problémák megoldásában. Javítják a tartásodat, ezáltal könnyebbség lesz a derekadban, nem fog fájni a hátad. Könnyedén tudsz majd leguggolni a gyerekeddel is játszani.
  1. Lassú és biztonságos mozdulatokkal nyújtjuk át a tested összes izmát és erősítjük meg azokat. Ha rendszeresen jársz órára, az alakod is formálódni fog, és a tested is megerősödik. Jobb lesz a fizikai és a mentális teherbírásod is.
  1. A gyakorlatokban való folyamatos áramlásnak köszönhetően a jóga jó hatással lesz a keringésedre, jobb lesz a légzésed. Kevésbé leszel fáradékony, jobban fogsz tudni összpontosítani.
  1. Az órákon biztonságos körülmények között mozgatjuk át ízületeinket teljes mozgástartományukban, ezért könnyebb lesz a járásod, nem fog fájni a csípőd. Megtornáztatjuk az egész gerincedet, eközben pedig az egyensúlyérzéked is javulni fog.

Hogyan fogod magad érezni a dinamikus jóga után?

Azt fogod érezni, hogy nem kerül erőfeszítésbe egyenesen tartani a hátadat, mert az izmaid megtartanak. Úgy fogod érezni, mintha a tüdőd kétszer akkorára nőtt volna, és csak úgy áramlik beléd a frissítő oxigén. Ki tudsz lépni az állandó túlhajszoltságból. Jól fog esni, hogy nem a teljesítményért, hanem csak úgy a mozgás öröméért jógáztál. Jobban át fogod látni, hogy mi az ami fontos neked az életedben.

Várlak szeretetttel szerdánként 9.00-10.00 között!

Bejelentkezés: nati@anyaeleszto.hu vagy tel: +36 30 324 9599

Szántó Nati

Share